Vardagsrutiner……

Gud vad jag är mör ! Nyss hemkommen från ridlektion nummer två. Ben och armar känns som spagetti. Kunde aldrig ana att det skulle ta så på krafterna att sitta på en häst. Första gången handlade det mest om att ”styra”, att få hästen att gå som jag vill, hålla rätt i tyglarna , sitta rätt i sadeln och ha fötterna korrekt instoppade i stigbyglarna. Nu ingick även träning att trava. Att hitta rytmen och inte skumpa upp och ner. Jag skumpar mest upp och ner och håller ett stadigt grepp i sadeln för att inte falla av. Min lärare är tålmodig och uppmuntrar mig,  ”Det tar tid och krävs övning innan man lär sig”.  Nåja, det var ju faktiskt några år sedan som jag gick på Enskede Ridskolaoch inte blev det väl så många lektioner. Där var min syster Marianne mer aktiv. Hur som helst är det ett välbehövligt och kul avbrott från vardagsrutinerna.

Hälsar på Zorros kompis

Vardagsrutiner, de bara finns där. Mina är ganska inrotade. Vaknar vid 6-tiden, stiger upp, pysslar, duschar och går och lägger mig igen! Vaknar igen vid nio. Inga väckarklockor här inte. Nu ska det bäddas och fixas med tvätt eller annat (o-)nödvändigt hushållsjobb.

Inte så många mejlar idag....

Kilar upp på kontoret för att kolla mejlar, går ner igen, sminkar mig, äter osv. Sen är det dax för arbete. Det är verkligen en stor fördel att ha kontoret hemma. Sitter oftast framför datorn tills det börjar krypa i kroppen men kan alltid ta en kort paus och göra något helt annat för en stund.

Framåt eftermiddagen är det time att bege sig till supermarketen för att handla, gå en motionsrunda eller till gymmet. Fast ska jag vara ärlig så  jag har inte börjat ännu. På gymmet alltså. Köpte ett par nya gympaskor idag och planerar att gå dit på söndag. Det är alldeles för varmt att gå motionsrundor i sommarvärmen. Annars är ju motionscykeln hemma ett alternativ men lite trist. Speciellt eftersom jag häromdagen av misstag råkade utradera ALLA min 97 låtar som jag lagt in på min Ipod. Suck..

Cykelpaus på kontoret

Bland lök och potatis..

Middagsbestyren börjar vid åttatiden. Eftersom min käre make är en mästare i köket är det oftast han som får stå för matlagningen. Jag kan faktiskt fixa till en makaronpudding och även värma något från frysen, he, he… så han behöver ju inte laga middag jämt. Men han tycker som tur är att det är kul. Resultatet blir alltid bäst när han får styra och ställa bland råvaror, kryddor, grönsaker och en stor portion fantasi. Kokboken använder han bara som inspirationskälla. Jag fungerar som köksassistent. Nej, nu har han fått tillräckligt med beröm. Men jag ser fram emot Squidgrytan han ska göra ikväll.

Skalar lök med cyklop, inga tårar här inte

Ska i fortsättningen göra mitt bästa för att skriva kortare, intressantare och kanske lite roligare bloggar. Inte en kotte har väl orkat läsa ända hit!

Om du gjort det lägg gärna in en kommentar.

Bye Bye !!

Advertisements

3 thoughts on “Vardagsrutiner……

 1. Stopp där,,!! du får inte tro attt ingen läser vad du skriver. Kollar varje dag, blir jätteglad när det kommit in mer att läsa :-)) Tycker det är kul att se vad som händer med er på Malta. Såg att det kommit nytt att läsa, spännade. Ska bara skriva klart här innan jag med spänning läser nästa.
  Kul att du gör såna där markeringar, på t ex Enskede ridskola, så man kan kolla hur det ser ut där nu för tiden.Vi höras 😎

  Gilla

 2. Läste ända ner…du skriver kanon bra och det är intressant att läsa. Är det nån som har en fantasilös blogg så ligger nog jag på 1:a plats men jag kämpar ;-))

  Gilla

 3. Tack Brittis. Tycker inte alls att du har någon fantasilös blogg. Hoppas jag inte missuppfattat det hela. Det här är väl ingen tävling i ”vem skriver mest och bäst”

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s