En kväll ute..

Lördagkväll, Det är festa igen i St. Julians, årets sista, och pråmen ligger på plats i Balluta fullastad med krut inför kvällens fyrverkerier. Vi bestämmer oss för att gå ut och äta middag. Det är packat med folk som flanerar utmed strand-promenaden. Många äldre Malteser i större sällskap sitter på bänkarna och skvallrar. Det 29 grader varmt fast klockan redan är nära nio! Så underbart.

Lasse letar i menyn. Han tycker att ska man äta på restaurang är det för att komma ut, byta miljö och se lite folk. Ska man äta god mat ska man äta hemma ! Håller delvis med. Det beror ju lite på vilken krog man väljer. Fastfood, pizza och pasta lider det ingen brist på precis. Har de inget annat än ”fries” som tillbehör till maten  då har jag inte allför höga förväntningar. Äter inte skräpmat 😉

Nu hade de bara ”fries” men vi satt ju redan på plats och nog kan man ta sallad till istället. Jag beställde färsk grillad tonfisk. Är jättegott, men.. den måste vara rätt tillagad. Mannen slog på stort och tog en Seafood Platter. Hmm..

Bilderna får tala för sig själva. Min tallrik är iallafall utan pommes 🙂 och vi hade ju inga större förväntningar. Vi njuter mer av utsikten än av maten. Tittar ut över havet och ser en romantisk ”Gondol” åka förbi. Men var är fyrverkerierna? Vid elva promenerar vi hemåt. Lagom innanför dörren börjar det smälla högt. Det är inte så lätt att ta bilder på långt avstånd, i mörker och med en ny kamera. Lovar att det var mycket vackrare i verkligheten 😉

Hur gick det nu med den senaste tavlan. Såg du vad den föreställde ? Jag lägger på ett avslutande lager uv-skyddande fernissa. Det var säkert tack vare min hjälpande hand i slutet som resultatet blev lyckat 😉 He..he..

En liten speleman...

Advertisements

2 thoughts on “En kväll ute..

  1. Roligt att det är så skönt och varmt hos er i Malta. Maten såg si och så ut tyckte inte det var nått jag skulle villja ha.

    Regnar här i Halland och Varberg hållt på sen i natt oavbrutet riktigt skyfall. Jo jag såg att tavlan föreställde en liten speleman med fiol och stråke. Din man är duktig på att måla. Vart och jobbat trots all regn slutar inte förrän i kväll.

    Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s