Höstkantareller på Malta !

Min käre make är åter hemma på Malta efter sitt Stockholms besök.  Kom hem igår kväll och med sig i sitt handbagage hade han en oväntad överraskning. Två och ett halvt kilo kantareller !!

Hade det inte varit för att han misstänkte att de inte skulle godkänna hans lilla fynd i tullen hade han plockat mycket mer. Det finns gott om svamp i skogen.

Svart trumpetsvamp, tratt- och höstkantareller

Självklart ville han ha bevis på att han verkligen plockat svamp även om de skulle beslagtas i tullen. Sorterade därför upp dem i högar på motorhuven på sin hyrbil och fotograferade med sin mobil.

Han är klurig och lurig. När vi talades vid i telefon igår kunde jag för mitt liv inte förstå varför han begav sig av så tidigt till flygplatsen. Vad skulle han göra där ?? Hmm.. Då hade han redan planerat att ge sig ut i skogarna utanför Nyköping i närheten av Skavsta flygplats. Men sa inget 😉

Önskar jag varit med. Vi gick ofta ut i skogen och plockade svamp på hösten då vi bodde i Stockholm. Så avkopplande att gå i naturen, roligt när man hittar vad man söker och så gott och användbart till många rätter.

Nu blir det svampsås !! 

Advertisements

2 thoughts on “Höstkantareller på Malta !

  1. Hoppas det blev en god svampsås:-) Benny o jag har varit ute i skogen många gånger för att plocka svamp, men vi har inte någon gång lyckats hitta en enda. Det måste vara fel på vårat svampsinne. Men Lasse har koll på dom små sakerna. Skulle bli jätte glad om Benny kom hem med några kilo kantareller :-))

    Gilla

  2. Men såååå gott!! Och vilken lycka att få hem svenska kantareller. NU har jag lagt till din blogg på bloglovin så nu kommer jag inte att missa ett enda inlägg 😉 Jag är din förste följare såg jag!

    Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s