Inlagda tomater

Idag är det dags för den ”obligatoriska veckohandlingen” 😦 Vet inte varför jag inte tycker det är kul att handla. Ett nödvändigt ont att springa runt bland hyllor och kyldiskar, fylla kundvagnen och därefter dessutom behöva köa i kassan. Snart är vi äntligen hemma igen. Efter att ha packat upp går jag ut en sväng. Himlen är nästan blå, endast små lätta moln och minst 25 grader. På Malta finner man grönsakshandlare i nästan varje gathörn. De står med sina små bilar fullt lastade med färska nyskördade lokala odlingar blandat med importerat. Här är billigare, bättre och roligare att handla än i supermarketen. Nu är det säsong för tadam (tomater) och man får färska nyplockade för 50 cent kilot. Köper ett par kilo och lika mycket druvor.

Mannen blir entusiastisk av inköpet av tomater och sätter genast igång att göra en inläggning. Tomater varvat med olivolja, ättika, salt, vitlök och oregano. Gud så gott!


Advertisements

2 thoughts on “Inlagda tomater

  1. Härligt med färska frukter och grönsaker, det är man ju inte så van vid i Sverige. Och det är ju inte så billigt när det är svenskt och närodlat :-).
    Skönt med härligt höstväder, det har vi här också, men det är väl slut med det snart 😦 Man får njuta så länge det varar 😎

    Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s