Banta ! Nä inte jag inte…

Nu är det bestämt. Jag VILL, SKA och MÅSTE gå upp i vikt !  Vågen ska visa att jag kan. Kinderna ska bli rundare och hullet ska växa fram på min kropp.  Idag 16 november 2011. Startvikt knappt 45 kg. Mål minst 55 kg.
Kommer helt säkert att se bättre ut.  Kanske blir jag snygg också 😉 Matvanorna ska ändras. Allt behöver inte vara så himla nyttigt. Men.. ser det inte ut som ”prickig korv” på bilden ? Nä, det är ett delat granatäpple och ett par kaktusfrukter 😉 Tur det. Äter INTE prickig korv. Kommer fortsätta att frossa i frukt men även i andra lite fetare godsaker. Älskar mörk choklad, Mmm..
————————
Måste äta ”riktig” mat också. Hos oss står mannen för matlagningen. Han njuter av att experimentera bland råvaror och kryddor. Kan få ihop helt fantastika rätter även då kylskåpet är nästan tomt. Kokböcker är bara inspirationskälla.RECEPT
Här bjuds det på fläskfilé rullad i en blandning av kokosmjölk, ingfära, salt, peppar  och lite chili. Ligger på en bädd av fänkål, purjo och zucchini tillsatt med olivolja och en skvätt vitt vin. Filén är toppad med limeskivor och intill ligger 2 urgröpta tomathalvor med salt och oregano.
Mumsgott !!

Conclusion: Att gå upp i vikt är väl ingen konst ? De flesta kämpar ju åt motsatt håll. Har faktiskt försökt länge utan att lyckas. Men nu finns det ingen återvändo. Virusarna härjar i min kropp och de ska bort. För att jag ska klara den behandling som planeras måste kroppen vara stark för att ta emot de gifter som sätts in. 

Tänker inte ligga på sofflocket och äta skräpmat !! Har DU tips på hur man snabbt, gott och nyttigt ökar i vikt tar jag med glädje emot dina råd 😉

Har du verkligen orkat läsa ända hit ???
Bra. Då har du säkert en kommentar !

Advertisements

11 thoughts on “Banta ! Nä inte jag inte…

 1. Själv tillhör jag dem som försöker gå ner i vikt. Ligger just nu på 95 kilo och vill ner under 90, helst ner till 85 kilo. Tips på hur man går upp i vikt? Vet inte riktigt. Men jag skulle kunna tänka mig att det handlar om att äta rejäl mat regelbundet. Frukost, lunch och middag. Sedan kanske det är bra med fysikt träning så att du bygger upp muskelmassan. Lycka till!

  Gilla

  • Tack Per-Anders, Ja regelbundet och rejält och lite smått däremellan är nog bra. När det gäller fysisk träning blir det snabba 50-minuters promenader eller motionscykeln. Man måste ju röra på sig men samtidigt vill jag inte göra av med för mycket energi. Önskar även dig lycka till med ditt mål. Kan ju följa hur det går på din blogg 😉

   Gilla

 2. Jag håller med föregående ”talare”, jag har ett 30-tal att ”dela med mig av” om du vill ha dem…
  NÄ, jag skall inte fjanta mig, jag VET att det kan vara JÄTTESVÅRT att gå upp, det är komplext det där med att vara underviktig!

  JAG tycker att du skall käka som vanligt, MEN försök öka portionerna lite-lite i taget! Du MÅSTE dessutom vara noga med att lägga in (minst) 2, gärna flera små mellanmål VARJE dag! Och då menar jag inte bara en frukt, utan ”riktig” mat, fast pyttelite, typ en knäckemacka med lite fetare ost än vanligt och lite paprika på eller så.

  Jag vet också att några mår bra av och har lyckats gå upp genom att köpa näringsdrycker och drick det som kvälldsmat, de smakar ungefär som milkshake. Jag menar INTE de där idiotiska ”bantningsdryckerna”, utan dryck som innehåller proteiner osv. Du skulle ju kunna börja med en halv portion, eller?

  Jag vet att du kan klara det nu när du vet att du måste, för du MÅSTE hjälpa ditt imunförsvar att bli bättre, men det vet du nog redan…
  LYCKA TILL; jag hejar på dig, det vet du!!! 😀
  STOR fet kram till dig med EXTRA många Kalorier, höhö…

  Gilla

  • Tantmarit, Tusen tack för din omtanke, uppmuntran och dina tips !! Kylsåpet är redan fullt av de näringsdrycker du nämner. Bra att ta till när matlusten är lika med noll. Känner värmen av din ”stora feta kram” trots att jag sitter här på kontoret och fryser. Önskar dig allt bäst !! Du är en toppentjej och en riktig krutgumma 😉

   Gilla

 3. Mors,,tack för ditt besök,,Nett har varit min bloggvän ganska länge..Jag har nog inga bra tips hur man går upp i vikt,,mina överflödiga kilon har bara kommit ändå,,har säkert minst 25-30kg som skulle bort..men jag undrar om det inte är ungefär samma i båda fallen..Regelbundenhet,,rejäl frukost,,lunch,,middag,,och mellanmål däremellan..Ha nu en bra dag Kram.

  Gilla

 4. Oj, oj, oj… Inte lätt det där.
  Har tyvärr inte många bra tips för at gå upp i vikt. Har ju motsatt problem.
  Äta nyttigt men öka i vikt. Kan bara hålla med ovanstående kommentar, om att öka kalorier lite i taget. Öka lite varje vecka med större portioner med mer kalorier helt enkelt. Det är det enda jag kan tänka mig fungerar.
  Önskar dig ett stort lycka till på vägen!!
  Kramar

  Gilla

 5. Jag är ju den som har fått kämpa med att gå ner i vikt, men jag förstår att just att gå upp i vikt kan vara svårare. Speciellt om man inte har anlag för det. Hoppas att du lyckas med detta projekt. Hoppas att du får en trevlig helg.

  Gilla

 6. Hmm du vet säkert så mkt om det här själv. Mitt bästa råd är att du funderar själv på vad du tror fungerar för dig (du har säkret redan en tanke på hur det skulle kunna gå till för dig för att du ska gå upp) och så se till att göra en plan. Tala om den med dina nära och kära och sätt upp delmål eller ngt annat som kan sporra dig att hålla dig till planen! När du nått dina mål så belöna dig med ngt =) Våga satsa på det du tror på. Du är ju expert på din egen kropp! =)

  Gilla

  • Tack Madeleine, Ja, jag har en plan som jag följer och jag hoppas nå mitt mål. Tyvärr är det är inte riktigt så att man alltid är expert på sin egen kropp. Människans kropp är fantastisk och man vill ju självklart att den ska fungera normalt. Men ibland kan det dessvärre ligga något och lura som man inte märker eller vet av. Med tur hittar man det innan det är försent. Tittade in hos dig. Fin blogg du har och tack för besöket hos mig 🙂 Du är väldigt välkommen åter 😉

   Gilla

 7. Hej…Älgskitarna är både nyttiga och kaloribomber!!!! ;-))) Nä skämt åsido med lite allvar. Jag sitter här vid datorn och försöker komma på nåt vettigt att skriva om att gå upp i vikt men,föregående kommentarer tycker jag säger det jag tänker.Näringsdryckerna verkar vara perfekt att dricka mellan måltiderna.Håller tummarna/Kram 🙂

  Gilla

 8. =) Hej igen!

  Jag är ganska intresserad av det här med träning och hälsa. (Vem är inte det nuför tiden hehe) Men även eftersom jag läser till socialpedagog så är jag intresserad av det som händer inom oss. Får jag fråga lite mer om hur det kommer sig att du vill/behöver gå upp mer i vikt? Har du vägt mer förut och vad kan det berott på då i så fall? =)

  Det är intressant med kroppen och som du säger är den verkligen speciell och unik och ibland svår att förstå sig på. Jag förstår egentligen inte alls hur den kan fungera – det är verkligen helt otroligt hur hela maskineriet hänger ihop..

  Själv är mitt mål inte längre att gå ner i vikt, utan att bygga muskler. =)
  Tack för ditt besök i min blogg själv =)

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s