Stormvindar på Malta

Här har det varit väldigt dåligt väder det senaste dygnet.
Resultatet då jag gav mig ut i i regndiset med kameran gav toner i gråskala.

Det har varit stormvindar på Malta. Natten mellan fre-lör låg styrkan på upp till 9 enligt Beaufort skalan.
Då blåser det ordentligt, iallafall ur Maltesiska mått mätt. The Civil Protection Department” utfärdade varningar, råd och tips till såväl båt, bilägare samt befolkningen i allmänhet. På vägarna fanns risk att köra på lösa föremål, avbrutna grenar, skräp och avblåsta lock!
Ibland lite slarvigt fastsatta lock täcker alla vattentankar som finns på många av Maltas hustak. Att gå utmed havet kunde medföra en något mindre farlig risk. Att bli lite blöt. Väldigt blöt ! Här räcker det inte med paraply 😉
Klickbara bilder

Sen finns den lilla historien om mina egna farhågor under fredagkvällen då jag sprang runt som en yr höna hemma. Våra stora panorama fönster högst upp i huset på sjätte våningen skakade som aldrig förr. Ute på våra terrasser hördes hur saker och ting for runt i mörkret och lät det inte som glas krossades ? Kändes som det bara skulle bli värre och värre. Vad ska vi göra om våra fönster blåser sönder frågar jag nervöst min käre make som inte alls var orolig 😉 När klockan närmade sig elva på kvällen gick och la mig. Väldigt tidigt för en nattuggla som mig 😉 Tog med min Ipod för att lyssna på musik och slippa höra de rysliga vindarna som ven runt knutarna men låg mest och vred och vände på mig som en mask. Somnade slutligen och vaknar på morgonen till ett nästan onaturligt lugn. Vinden är borta !! Nu kändes det plötsligt tryggt igen 🙂 Att senare på lördag eftermiddag ge sig ut med kameran gav en speciell känsla. En ofattbar stillhet i luften, kompakt disigt och ett mycket oroligt hav. Det tar flera dagar innan naturens krafter lugnar ner havet. Det var väldigt länge sen det blåste så mycket på Malta.

Advertisements

5 thoughts on “Stormvindar på Malta

 1. Oj!
  Verkligen oväder ni fick där.
  Och jag förstår att du var orolig på kvällen, jag känner likadant när det blåser massa här i Wellingotn, vilket sker ganksa ofta.
  Du fick till väldigt fina bilder av det hela! Dramatiska bilder. =o)
  kram

  Gilla

 2. Usch ja, visst har det varit helt hemskt dessa dagarna! Igår var havet lite lugnare men nu börjar det brusa upp igen! :/ Såg att en man dog när han sköljdes med av vågorna 😦 En brittisk man … håll er borta från havet! 🙂

  Gilla

 3. Ojjj!!! Vilka vindar!!! 9 Beaufort är mycket hårda vindar. Men jag måste medge att du fångade fina bilder 🙂 1:a bilden är rent maffig 😉 Byar upp till 17 sekuder är det mesta jag har varit ute och seglat i. Vindar och vatten är inget att leka med.

  Gilla

 4. Det var värst var det har blåst hos er. Inte undra på att du blev orolig lite granna.

  Men, det är ju väl att det lugnar ned sig hos er. Här hemma i Sverige Varberg
  är det lugnt och solen den gassar i vårsolens glans.

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s