Kretsloppet

Hibiskusarna ute på vår terrass här på Malta ser ut att trivas ganska bra där de tåligt står oskyddade i solen till långt inpå eftermiddagen. Och då talar jag om stekande sol från en klarblå himmel högst upp på sjätte våningen. Ja, det kanske inte har nån större betydelse hur högt från marken de står. Sol, samma sol ändå 🙂 Undrar varför blommorna falnar så snabbt och vissnar när de ser ut att må som bäst.
Kortlivade som de är lever de bara en dag. Den här som var så fin igår har hunnit ändra både färg och skepnad över en natt. Ser den inte lite livlös ut. Naturens gång där min egen befintlighet plötsligt vid lite eftertanke känns orättvis. Men bara för ett ögonblick. Vänder blicken, ser nya skott, nytt liv och blomster i en mångfalld av nyanser.

Onsdagstema / Kontrasterande

Klickbara bilder

Advertisements

9 thoughts on “Kretsloppet

 1. Visste inte att hibiskusar bara håller en dag. Tänk vad man lär sig!
  Konstigt egentligen att de vackraste blommorna har kortare livslängd än mindre fina växter.
  Nej, nu kan jag ingenting om blommor, så jag ska inte säga något.
  Men bilderna är som vanligt suveräna och ett toppen bidrag.

  PS Sa du sol från en klarblå himmel!!!? Jo tack, taget 🙂 DS

  Gilla

 2. Det måste vara värmen som gör det! Mina hibiskusblommor håller längre än en dag, oavsett om de står inne på glasverandan på vintern eller ute i trädgården på sommaren. Har sju stora träd som jag släpar fram och tillbaka 😉
  Älskar hibiskus och tokgillar ditt inlägg!

  Gilla

 3. Underbart vackra bilder, även den vissna blomman. Det måste vara värmen och torkan som gör att de vissnar så fort. På Påskön blommar hibiskusarna länge. De har till och med blomman på sin flagga och på tyger. Ser den överallt. Nu fick du mig att drömma mig bort till Söderhavet. 🙂

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s