Vinter på Malta

tisdagstema 2Tisdags Tema / Vinter

Vintern på Malta är väldigt omväxlande. Ena dagen sol och upp till 20 grader.
Nästa regn, starka vindar och temperaturen kan sjunka till nära 11.Vinter Img_6097Det var ganska öde på strandpromenaden en eftermiddag förra veckan när jag trotsade vädret och gick ut.
Kom inte så långt. Regnet ÖSTE ner !! Tog skydd under en busskur och där fick jag stå och vänta.
Tog en bild på regnbågen när det lättade och kunde snart ganska så frusen återvända hem. Img_7423Några dagar senare. Tidig eftermiddag och strandpromenaden är packad med flanörer och motionärer.Img_7585Ett nöje bland lokalbefolkningen är att fiska. Här står de gärna på en under sommaren populär badplats.
Nu i december är det 18 grader i havet. Som lägst sjunker det till 15. Img_8944Kontrasten kändes ganska stor då jag för ett par veckor sen besökte Sverige.
Visst är det vackert !! Synd bara att vintern är så lång ”därhemma”Stockholm Img_8834-2Januari-mars är i mitt tycke den ”sämsta” tiden på Malta.
Då drömmer jag gärna om att resa bort till lite varmare breddgrader.

Fler vinterbilder hittar du här

Advertisements

21 thoughts on “Vinter på Malta

 1. Så vackert med regnbågen som går ned där i havet, du vet väl att det är där som skatten finns 😉 Ser onekligen skönt ut med många varmgrader och bara ben, men jag myser här i kalla Sverige. Nu är det som finast när snön har kommit.

  Gilla

 2. Onekligen någon annan vinter där nere på Malta, växlande väder och ganska svalt, men betydligt varmare jämfört med vintern här uppe i Sverige!
  Snygg vinterbild med den snöiga skogsvägen och den där regnbågen du fångade ut över havet är mycket vacker, regnbågar är fina. 🙂
  De som metar från bryggan är också ett härligt vinter-foto.
  Fast nu med snön blir julen så mycket ”juligare”, det är trevligt. Men så värst lång vinter behövs inte, kan jag tycka.
  Med ökad ålder har min förtjusning över vintern avtagit. Kanske får man möte lite tidig vårvärme söderöver, om vintern blir lång och snörik?
  Tack för din kommentar och lockande bilder.

  Gilla

 3. Jag är väldigt tudelad till våra årstider. Slask, tö, mörker och regn är ingen höjdare men jag skulle nog trots allt sakna skiftningarna i väderlek om jag inte hade dem. Men lite avis blir jag allt på din härliga vinter på Malta

  Gilla

 4. Ja allt är ju väldigt… relativt om man säger så.
  Men om jag ska vara ärlig så skulle jag gärna vilja byta 4 minusgrader (just nu), 50 cm snöööööööö, blåst, treglasfönster och en lägenhet byggd enligt svensk byggstandard mot 11 grader, blåst, regn, en lägenhet som inte är byggd enligt svensk standard och troligen inte ens har tvåglasfönster och inga värmelement heller 😉
  Toppen bilder 🙂

  Gilla

  • Inga värmemelement Beate, det stämmer ! A/c är på för fullt inomhus och sprider värme (= slukar pengar 😉 Dubbelglas är ett måste sa maken då vi köpte lägenheten och bytte ut alla fönster. Inte nog med det… Stora fönsterväggar överallt. Ljust och fint sex våningar upp. Hett som attan på sommaren då vi sitter och jobbar i 39 graders värme. Kallt som i graven på vintern när det är 15 grader 😉 Men jag klagar inte…eller 😉

   Gilla

 5. Jaså, du skulle vilja resa till varmare breddgrader 🙂 Jag tycker det ser rätt gott ut, även om jag är lite av en vintermänniska också, skulle inte vilja vara utan vinter. Men så gott att kunna gå ut utan att ta på sig så mycket kläder!

  Gilla

 6. Jag håller verkligen med om en sak du skriver, det ÄR verkligen synd att vintern är så lång här i Sverige. Det var så lustigt när jag såg din regnbågsbild, för några dagar sedan såg jag en likande bild på facebook som en vän lagt upp, han bor också på Malta!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s