Pulizia…

fonsterloggaVeckans fönster / Tema PolisiärtImg_6426-2Tog en extra omväg på min runda idag för att passera den lilla polisstationen i St. Julians.
Hade väl hoppats på lite mer liv och rörelse men det var lugnt. Kanske lika bra det.

Malta är som väl är ett samhälle ännu förskonat från kravaller och oroligheter.
De gäster som skakar galler här är nog oftast busar som får sova ruset av sig 😉

Fler polisiära fönster hos Susanne

Advertisements

13 thoughts on “Pulizia…

 1. Men finns det ett eget språk på Malta? Jag som trodde man pratade engelska och italienska där. Fast det är klart, läser man och inte ser texten så låter det italienskt.

  Gilla

 2. Vilken mysig och gullig polisstation. Betydligt mera ”inbjudande” än våra stora polishus i stor-Stockholm som ofta har byggts inom miljonprogrammet. Å du, var glad över att Malta är förskonad från kravaller och oroligheter som vi har just nu i bland annat Husby.
  Kommer ihåg att vi tänkte på ”busar” just när vi var på Malta. Malta är ju en ö å det är ju inte så lätt att begå ett grovt brott och försvinna från ön i ett nafs, det är ju ändå ganska långt till närmaste fastland om man säger så.
  Så njut av ”freden” på Malta. Jag skäms bara när jag tittar på tv och läser i tidningen om vad som händer här just nu. ”Vi” har ju t o m visats upp på BBC både igår och idag – som nyhet nummer 3. Det var väl bara mordet på Olof Palme och Anna Lindh som gjorde ettan på BBC.
  Är så ledsen att Sverige aldrig visas upp på den kanalen med något positivt. Ja, ok då. Häromdagen visade BBC en intervju med Agnetha Fältskog och invigningen av ABBA muséet, men… Ja du förstår vad jag menar.
  Förresten – jag älskar bilden, speciellt böckerna/broschyrerna bakom glasdörren till höger. Påminner nästan om en turistinfo eller ett bibliotek. Mysigt som sagt 🙂

  Gilla

 3. Åh en sådan vacker byggnad, men det är väl så de flesta husen ser ut hos dig. Skönt att du har det lugnt på din ö. Nu har det varit kravaller även i Örebro ikväll, så tråkigt 😦

  Gilla

 4. Ser nästan trevligt ut. Kan tänka mig att sova över där en natt om jag inte hade rum någonstans. Så då är det väl bara att supa sig full och vara störig …?

  Gilla

 5. Precis som Susanne reagerade jag på språket… och har ngnstans i bakhuvudet (väldigt långt bak) att du skulle ha skrivit om maltesiska nån gång… eller så har jag drömt. 😉 Ser helt klart trevligare ut än vår tråkiga kolosser här hemma.

  Gilla

 6. Skulle inte ha något emot att flytta in där höll jag på att skriva. 🙂 Fast inte för att sova av något rus och jag skulle sannolikt behöva möblera om lite. Men dörren ser inbjudande ut och fönstret är vackert. Om polisen flyttar till ett ”normalpolishus” är jag spekulant 😉
  Tack för din fina kommentar, för mig är den glasklar 🙂

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s