Blue Grotto…

I helgen tog vi bilen till andra sidan ön och körde mot Żurrieq, en av de äldsta byarna här på ön.
Den här gången passerade vi bara och fortsatte mot vår egentliga mål Blue Grotto.  Img_8373-2SLInnan vi når fram stannar vi till med bilen uppe på höjden för att kika på den fantastiska utsikten.
Vår lilla Smart har fått namnet Larnita vilket på maltesiska närliggande betyder bläckfisk.
Det hade vi ingen aning om då vi döpte bilen efter våra namn. Lars och Anita = Larnita 😉Img_8365Utsikten är som sagt fantastisk. Långt därute skymtar en liten oljeplattform.Img_8387Vänder blicken neråt mot de hissnande bergsformationerna och det väldigt klara vattnet.
Img_8396Långt där nere ska även vi snart sitta i en liten båt för att åka in i grottorna.Img_8431Först måste vi köpa bijett. 8 Euro per person är ett rimligt pris för ca 20 minuters båtfärd.
Det här är ett välkänt turistmål på sommaren och vi är inte ensamma på platsen.Img_8488-2På första parkett i båten 😉Img_8515-2SMInte helt rätt ljusförhållande här för att fota för den mindre vana. Formationerna i grottorna är enastående men det är inte därför man åker hit. Ett naturfenomen gör att ljusbrytningen inne i grottorna ger vattnet en intesivt blå färg i det i det otroligt klara vattnet. Alltså väldigt vackert men för mig väldigt svårt att fota.
Ni får därför nöja er med att använda er fantasi eller åka hit själva 🙂

Det blev många bilder i en enda radda. Jobbar på att lära mig att göra collage. Har sett det hos er andra och tycker det blir mycket snyggare och mer överskådligt om man har många bilder man vill visa.

Malta 15 Juli 2013

liten_logga_helgbildenFler helgbilder hos Marit

Advertisements

18 thoughts on “Blue Grotto…

 1. Vilket fantastiskt utflyktsmål! Först denna underbara utsikt och sedan besöket i grottan med det intensivt blåa och klara vattnet! Förstår att många turister vill komma dit och se allt det vackra!
  Ha en skön dag på Malta!

  Gilla

 2. Jag förstår att det var en givande dag. Fina utsiktsbilder och att det sen var otroligt fint även därinne i grottan. Det blir nog den besökte som gör denna utsiktsmål glad och nöjd även sin dag. Kan jag tro.

  Gilla

 3. Snacka om ”walking Memoryt Lane” som maken brukar säga. Vi gjorde just denna tur precis som du visar och jag kommer aldrig att glömma färgen på vattnet, den var nå’t mellan blått och turkost. Det var såååååå vackert! Så tack Anita för denna utflykt.
  För att vara helt ärligt så föredrar jag att titta på ”helbilder” som du lägger upp. Vet inte om jag tycker at collage är snyggare. Vill ju gärna se bilderna i storformat och då måste jag ju klicka hela tiden. Nej, jag gillar ditt upplägg som är en fröjd för ögat helt enkelt!

  Gilla

 4. Jag blir alldeles stum… vilken underbar utflykt! Tack så mycket för att jag fick vara med på ett hörn. Inte många som får bilen döpt efter sig, haha.

  Gilla

 5. Ser ut som ni haft en härlig helg! Superfina bilder! Prova höj ISO-talet nästa gång du fotar där det är lite mörkt. Eller så kan man ställa in exponeringskompensationen men det är lite krångligare… Roligt med ”Bläckfisk-bilen” 🙂

  Gilla

 6. Svar:
  Larnita coolt. Gillas! Vi döper ju också våra bilar. Kul att se att vi inte är ensamma. De går mindre sönder när de är döpta har vi märkt 😉

  Ja vi ska till ett ställe som heter Sopot i Polen, där vi var 2009. Älskade orten, stranden, maten, folket – ja rubbet helt enkelt. Det var makens spontana idé att åka dit igen. Egentligen hade vi inte planerat någonting (förutom en långsemester under hösten) så… Ja, vi är ju ”spontanare” om man säger så.
  Å om vi får med bilden – ja det kommer att visa sig. Det är mest för bekvämlighetens skull att vi vill ha med bilen… åsså för importen av vissa alkohålhaltiga drycker som inte kostar någonting i Polen som bilen kommer väl till pass om du förstår vad jag menar 😉

  Gilla

 7. Åh, vilken underbar utflykt! Det måste vara mycket speciellt att ha en så hissnande natur inpå knuten. Sött med ett namn på bilen och tom en namnplåt.
  Svar: Gallerifunktionen ja. Låter som du redan kan den. Det är lätt att bli frustrerad och irriterad om man vill ha kontroll på hur bilderna hamnar, storlek, proportioner och hur de beskärs. Det har man inte, åtminstone har jag inte hittat den. Tycks bero på hur många bilder man lägger in. Jag brukar testa mig fram och flytta runt lite. Ser galleriet mer som ett smakprov och den som vill kan klicka upp en serie större bilder. Tänker att det är skillnaden gentemot ett collage där bilderna är låsta och inte går att klicka upp enskilt.
  Håller med flera här ovan som skriver att dina bilder kommer väl till sin rätt precis som du presenterar dem här!!!
  Gallerifunktionen är mekig, jag experimenterar, har inte full koll på resultatet men min nyfikenhet gör att jag testar den ibland. Hojta om jag ändå kan vara till någon hjälp.

  Gilla

 8. Nydelig tur. Jeg tror de fleste har vansker med å få til den intesivt blå fargen i grotten på foto. Og det var bare flott å følge bilderaden nedover.
  Morsomt at det ble en ”blekkfisk” som dere kjører rundt i.
  Ha en vakker dag og nyt sommeren 🙂
  Klem fra Nord 🙂

  Gilla

 9. Den där blå himlen och ännu mer djupblå vattnet gör mig alldeles bensvag… och lite avundsjuk ska erkännas 🙂 här sitter jag vid köksbordet någonstans i Norrbotten och ute vräker regnet ner. Kanonbilder visar du från din helg!

  Gilla

 10. Hej Anita,

  Vill börja med att berömma dig för din ljuvliga blogg, vilka underbara bilder du lägger upp! Det får mig direkt att sakna fina Malta.

  För några dagar sedan fick jag ett mail av en kille som ville starta en bloggportal på Malta vilket gjorde mig väldigt snopen eftersom jag själv jobbat på samma projekt i över två månader! Eftersom din blogg också är populär så gissar jag på att du kanske fått samma mail.

  Jag lanserade min egna bloggportal igår på min hemsida alltommalta.com som har varit en ledande Malta-guide under de tre år som sidan funnits och jag har fått oändligt många mail och kommentarer med tacksägelser.

  Alltommalta.com har runt 10 000 besökare i månaden och är full av information om livet på Malta, hur man går till väga i flytten dit och så vidare. Alltommalta.com kommer fungera som vilken bloggportal som helst och exempel på hur bloggarna ser ut kan ni se på alltommalta.com/johanna eller alltommalta.com/julia, stilrena och lättlästa! Startsidan alltommalta.com kommer visa vägen till nätverkets bloggar med Senast skrivna inlägg och Veckans Blogg.

  Jag letar efter bloggar på Malta som kan hjälpa andra i sin flytt till Malta och jag tycker https://anitamalta.wordpress.com/ är en riktigt inspirationskälla. Det ser så otroligt härligt ut och jag blir som sagt sugen på att åka till Malta direkt. Det är precis den känslan jag vill förmedla på alltommalta.com!

  Jag hjälper gärna till att flytta över dina gamla blogginlägg/kategorier/bilder så du får med dig allt i ditt arkiv, det är ju arkivet som är det roliga med en blogg! Att kunna gå tillbaka, minnas och njuta. På din nya blogg finns det även alla möjligheter i världen att tjäna en extra peng tack. Även där hjälper jag dig gärna och alla intäkter på din blogg går så klart direkt till dig.

  Som jag skrev tidigare så känns det lite snopet att inte få vara den första personen som kommer med ett sådant förslag men jag ser verkligen fram emot ditt svar! Skicka gärna ett mail till info@alltommalta.com .

  Varma hälsningar
  Johanna Ekström

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s