Testar Bildgalleri…

Fortsätter där jag slutade igår i mitt försök att skapa ett collage där det istället blev ett bildspel.

Gillar att experimentera med hur mina bilder ska visas. Vill kunna skapa ett collage som alternativ till att bilderna visas i en enda lång rad. WordPress sätter ständigt krokben eller så är det jag som inte fattar.

Här är första resultatet.
Det är inte jag som bestämmer ordningen eller vilken bild som ska bli störst.
Det bara blir så och det blir dessutom olika varje gång !!

Är inte helt nöjd med resultatet men gillar att jag iallafall inte gav upp.
Det tänker jag inte göra heller förrän det blir som jag vill ha det.
Tills dess kommer mina bilder visas på rad 😉

Malta 15 Augusti 2013

I LIKE TorsdagstemaI Like

Bilderna är klickbara och kan förstoras upp till ett bildspel.

Advertisements

16 thoughts on “Testar Bildgalleri…

 1. Tycker att du lyckas väldigt bra! Dessutom är ju bilderna var för sig så ljuvliga att se.
  Vilka vågor!!
  Jag har inte gett mig på det där med bildspel eller galleri. Det får väl bli nästa projekt. Fast jag vet inte om det går i min blogg….

  Gilla

 2. Även det här ”experimentet” lyckades du ju perfekt med!
  Du är nog den enda fotobloggare som jag följer som har utmanat WordPress på det sättet. Bra gjort! Anita 1 – WordPress 0.
  Å härliga bilder med suveräna färger blev det också:-)

  Gilla

 3. Härligt dramatiska bilder!
  Jag känner igen mig, får inte till bilderna i den ordning jag vill ha dem när jag vill göra ett galleri. Men kämpa på, du klarar säkert av det med lite envishet!
  Ha en skön dag på Malta!

  Gilla

 4. Jag tycker du lyckats alldeles utmärkt. Jag har inte ens tänkt tanken på att försöka än och nu när jag ser att vi båda har wordpress är jag osäker på om jag ens ska försöka. 😉
  Härliga bilder allihop och jag tycker nog att den som fick det största formatet är den bild som passar perfekt för det. 🙂

  Gilla

 5. Hur inbjudande och snyggt som helst, vill ju bara kasta mig i vattnet och njuta till fullo. Jag brukar göra mina collage i redigeringprogram som Picasa och Pic Monkey. Picasa är ett program som du laddar ned, Pic Monkey surfar du bara in på och fixar till dina bilder. Mycket smidigt och enkelt 🙂 Må så gott!

  Gilla

 6. Man måste ju nästan gilla att mixtra med datorn och olika program om man ska blogga. Men det är frustrerande när de ändrar förutsättningar och layout. För hur roligt det än är att lära nytt så är det inte så himla roligt att lära om sådant som har fungerat bra förut.

  Ditt bildspel blev jättefint. Om du vill göra collage (utan bildspel) så är ju gratisprogrammet http://www.picmonkey.com/ ett bra o enkelt alternativ. När man har satt ihop sina bilder så sparar man som en vanlig jpg-bild och kan ladda upp som vanligt till bloggen.

  Gilla

 7. Det verkar finnas fler möjligheter i wp än i blogger. Tycker det ser snyggt ut men lite trist att inte få välja själv.

  Tack, jag ska ta ”hand om foten”. 😉

  Gilla

 8. Anita du har lyckats bra med ditt galleri och det använder jag mig oftast av nuförtiden, har tidigare gjort med hjälp av andra tillägg men detta går fortare. Däremot så kan du välja hur bilderna ska visas och hur. Istället för att, som du har gjort, välja slumpmässigt så kan du klicka bort den bocken och sedan redigera i vilken ordning. Du kan även välja att visa kvadratiska, samt även hur många som ska visas på varje rad, upp till 9 om jag kommer ihåg rätt, du har valt mosaikvisning och det tycker jag är snyggt. Då får du också en bra helhet utan att behöva räkna ut hur många som ska vara på varje rad – om du har många och det inte är delbart med något så blir det lite udda – jag har väl några sådana. Du kan även visa dem i cirkel – lek och testa allt går ju att ändra.

  Superfina bilder.

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s