Vardag…

Img_8584-2SLVindstilla, nästan molnfritt och runt 16 grader. Kan inte bli så mycket bättre i januari.Img_8381Sen fann jag dessutom den här färgklicken ute på terrassen. Känns ganska bra så här mitt i vardagen.Img_7115 Någon har tröttnat på sin badmadrass men inte fattat att det är betydligt enklare att få ner den i soptunnan om man släpper ut luften ! Kul eller inte men en lite udda syn utmed havspromenaden. Badsäsongen är dessutom över för länge sen. Idag är det är 16 grader i medelhavet.

Det var allt för idag. Nu ska jag sätta igång och jobba.
Under tiden får du gärna bläddra i vår resekatalog 😉

Malta 16 Januari 2014

I LIKE TorsdagstemaTorsdagstema / I Like

Advertisements

18 thoughts on “Vardag…

 1. Ja då och då (= ganska ofta) är jag avis på dig, riktigt avis. Som här och nu till exempel.
  Å den där badmadrassen såg ut som en uppblåsbar barbiedocka med en arm och två fötter. En riktigt rolig bild som får mig att skratta.

  Gilla

 2. Jaha det är hit man går för att få värme 😉 1 dm snö igår och vist lika mycket idag… – 17 häromdagen, men det är kul för då åker skotern fram 🙂 Härliga varma bilder du bjuder på som vanligt!

  Gilla

 3. Har precis kommit in efter en timmes promenad i pulsande snö, gillar vintern… men dina bilder lockar de också så klart, ser skönt ut som vanligt. Kul med badmadrassen, folk är så lata, så är det. 16 grader i vattnet är helt okej att doppa sig i, i alla fall för en badanka som jag 🙂 Ha det gott!

  Gilla

 4. Ibland kan man undra hur människor tänker. Vilket ljuvligt väder du har. Vore inte så dumt att befinna sig där. Kanske vore något att ha som resmål. Om man dömer av dina vackra bilder från ön.

  Gilla

 5. Ja inte skulle jag säga nej till att ha de där motiven när jag går ut nu. Här är det vitt, vitt, vitt.
  Jag ber om ursäkt, var inte tillräckligt informativ när det gällde objektiven. Ditt tele är inte ett ljusstarkt objektiv, för att få till ”blurret” behöver du ett annat objektiv t ex ditt macro som du har och nu har upptäckt bländaren på. 🙂 Ett annat objektiv som du borde ha och som är riktigt billigt är det här:
  http://www.cyberphoto.se/info.php?article=232095
  Det använder jag jätteofta. Bländare 1,8…du förstår ju själv vilka bilder det blir. 🙂 Funkar perfekt till porträtt, men även till att fota allt möjligt annat. Om du hade haft det objektivet t ex när du fotade den gula blomman hade du kunnat sätta fokus i mitten och det mesta runtomkring hade blivit suddigt med bländare 1.8. En sak att komma ihåg med det objektivet är att det är ett fast 50 mm. Alltså inget zoomobjektiv vilket innebär att man får justera avstånd genom att backa om man är lite för nära, men det är ju inga problem. 🙂 När jag tar med kameran ut har jag alltid mitt tele (för att kunna få motiv som är på långt avstånd), mitt macro om jag vill ligga på marken och fota kryp och blommor och mitt fasta 50/1,8 brukar få hänga med pga ljusstyrkan. Sen byter jag objektiv under promenaden utifrån vad jag hittar som jag vill ha på bild. (Det kan bli flera byten under en promenad.)
  När det gäller macro så är det träning, träning, träning som gäller. Se till att ha stöd för armar och för kamera (en påse med ärtor el dyl.) för stöd krävs. Själv brukar jag hålla andan när jag fokuserar och knäpper, allt för att inget ska hinna röras. Ge inte upp, du kommer dit du med, trodde själv att jag aldrig skulle få till det men det har ju börjat arta sig. 🙂
  Hoppas att du blir lite klokare av det här, det är lättare att förklara genom att visa men kanske går lite fram. 🙂 Tveka inte att fråga mer om du vill, förhoppningsvis kan jag svara. 🙂

  Gilla

 6. Gillar din vardag, det är inte svårt men jag blir svårt avundsjuk 😉
  (Här är det för kallt att fota jag fryser fingrarna av mig och ruttnar på att allt är så omständligt när det är vinter, vantar hit mössor dit…det blir mest snabba mobilfoton och instagram…)
  Mest gillar jag den anspråkslösa gula blommar 🙂
  Har surfat runt lite och uppdaterat mig på dina senare inlägg. Det gillar jag också!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s