Ett frö i vinden…

Inte bara ett utan flera frön kom farandes med vinden och landar i vår minsta kruka ute på terrassen, sex våningar upp. Krukan, fylld med bara jord, var för tillfället bortglömd. Nu är den fylld med vad som kallas ogräs men jag tycker det är fint. Brännnässlan hann jag aldrig fota för den var det visst någon som tog bort.Img_1905-2 Tar fram mitt macro objektiv som jag så sällan använder men nu ska testas !! Resultet blev inte riktigt som förväntat men lärorikt. Den enda blomma jag kan namnet på är den röda vallmon.

Så har ännu en dag i livets pussel passerat. Ser fram emot nästa bit att lägga 😉

Malta 09 Februari 2014

liten_logga_helgbildenFler Helgbilder hos Marit

Advertisements

19 thoughts on “Ett frö i vinden…

 1. Herregud Anita – vilka bilder!!! Du har då äntligen beviset för det jag alltid sagt – ogräs har ett oförskämt dåligt rykte. Jag föedrar faktiskt ogräs framför väl odlade blomsterlådor måste jag säga. En vild natur – bara så där. Dessutom kostnadsfritt!
  Tack för dessa bevis! Å denna ”någon” var L eller hur;-) Män kan liksom inte se vackerhet som vi kan, så är det bara:-)

  PS.Du skrev för några dagar sedan hos mig att jag skriver ett inlägg varje dag och att du skulle förstå det om jag vore hemmafru. Ja du. Kan bara ger tillbaka komplimangen till dig. Du skriver ju också varje dag och heltidsarbetar också. Dessutom lägger du betydligt mera tid på fantastiska foton! Eller annars uttryckt – vad f’an vad vi är bra!!! DS.

  Gilla

 2. Men du! Vad du kan!! Vilka kanonbilder. Är omåttligt och omätligt förtjust i den röda!!!!
  Jag sitter med makrot bredvid mig men hann inte använda det idag. Det är så kul med makro. Men man måste ha tid.

  Gilla

 3. Dina macrobilder blev ju helt fantastiska! Härliga färger, fin skärpa, bra skärpedjup! Och visst är naturen fantastisk som skapar detta! Lärde mig av en hortonom att ogräs kallas vilken växt som helst när den växer där den inte är önskad 🙂

  Gilla

  • …nämen det gör ju inte jag heller Hasse !! Det är just därför jag är här på ön ! Ha det så jättebra nu på Palma de Mallorca. Förmodligen bättre väder där än här men snö och is det slipper vi båda 😉

   Gilla

 4. Jag älskar vallmo, den är en av mina absoluta favoriter även om den anses vara ett ogräs av vissa. Det är något med de tunna spröda bladen, sköra och samtidigt maffiga. Vackert, Anita!

  Gilla

Skriv gärna en rad eller två...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s